Yabancıların psikoloji bozan sigorta vurgunu!
Remzi Özdemir yazıyor: Sigorta hedefi banka çalışanlarının psikolojisini bozmuş durumda. Günlük sigorta hedefi veriyorlar. Bugün 5 tane kanişim mutlu sigortası satacaksın.
Remzi Özdemir yazıyor: Sigorta hedefi banka çalışanlarının psikolojisini bozmuş durumda. Günlük sigorta hedefi veriyorlar. Bugün 5 tane kanişim mutlu sigortası satacaksın.
Çıldırtan bankacılığın yeni adı Fizz... Özel bir bankanın telefon tacizi müşteriyi çileden çıkartırken, çalışanı ise canından bezdirdi.
Bankalar evden çalışma modeline hızla geçerken, yapılan uygulamalarla Türkiye 3. dünya ülkesi konumuna düşüyor. Mevcut iş yasalarının acil güncellenip, evde çalışma modelinin belirli bir disiplin altına alınması lazım.
Mobbingi bütün dünya insanlık suçu olarak kabul ediyor. Mobbing ile Mücadele Derneği'nin yaptığı anket sektörde insanlık suçu işlendiğini ortaya koyuyor.
Yabancı banka islami bankacılık yapanları bile kıskandırdı! Türkiye'nin en büyük bankalarından biri, bir yıl boyunca topladığı mevduatın yüzde 44'ün vadesizden olduğunu açıkladı. Yani bankaya yatırılan her 100 liradan 44 lira beleş para!
Hanife Serter'in bir yakını ile gittiği banka şubesindeki gözlemleri adeta olay oldu! Peki Hanife Hanım ve yaşlı yakını bu şubenin hemen yanı başındaki farklı bir bankaya gitseydi başına ne gelecekti?
Dünya Sağlık Örğütü'ne göre, Covid-19'dan en çok etkilenenler arasında bankacılarda yer alıyor. Ancak Türkiye'de bankalar, artık koronasız günlerdeki gibi çalışma sistemine döndü. Banka çalışanları risk altında!
QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras, artık hedef odaklı değil insan odaklı çalışacağız diyor. Peki, Ömer Aras'ın bu sözleri başta QNB Finans olmak üzere bankacılık sektöründe yeni bir dönemin başlanğıcı olabilir mi? Remzi Özdemir yazıyor:
Paramedya'nın instagram hesabından yaptığı anketin yankıları sürüyor. Peki bankacılar neden kendi bankaları değil de İş Bankası'nı tercih etti? Remzi Özdemir yazıyor:
Feodal beylikler olarak da nitelendirilen bankaların bölge müdürlerine bir hal oldu. Ardı ardına gelen “çıldırma” haberleri, “bölge müdürlerine ne oluyor” sorusunu gündeme getirdi.
Berat Albayrak sonrası değişiklik sürüyor. Naci Ağbal ve Bakan Elvan bürokraside kendi kadrosunu kuruyor. BDDK, kamu bankaları ve TUİK'de değişiklik. Remzi Özdemir son kulis bilgilerini yazıyor:
Arif yerli sermayeli bir bankanın bölge müdürlüğünde satış yönetici. Temiz yüzlü, efendi bir kişilik, sistem tarafından nasıl canavara dönüştürüldü? Remzi Özdemir Arif'i yazıyor:
Bazı bankaların Hayırlı Cumalar vurgunu soluksuz devam ediyor. Remzi Özdemir BDDK yetkililerine seslendi: Bu hırsızlığın vebali ağırdır. Elin yabancı bankasına bedava kaynak yaratacağız diye Türk halkının kandırılmasına göz yummanın vebali günahı artık boynunuza.
Bankalar insansız banka şubesi yapmak istiyorlardı başardılar. Üstelik bir de bunun yanında insafsız bankacılığı da beraberinde getirdiler. Remzi Özdemir yazıyor.
Borsa hergün yeni bir rekor kırıyor.Bazı hisselerin değer artışı yüzde bine ulaştı. Öyle şirketler de var ki, yatırımcısına kalp krizi geçiriyor. Tıpkı Faruk Bey'in vefatı gibi.. Remzi Özdemir yazıyor:
Borsada batık bazı şirket hisseleri yüzde bin prim yapıyor. Bu hisseleri kim neden manipüle ediyor? Kime satacaklar ve operasyonun arkasında kara para aklama mı var?
Yüzlerce insanı ekmeğinden edip, hayatını alt üst eden o bölge müdürü 35 yıl aradan sonra zorla da olsa gönderildi. Hayatı kararan bir bankacının onun hakkında söyledikleri tüm yöneticilere ibret olacak türden.
Evet Suzan teyzeyi ve onun gibi yüzlerce insanı her gün kandırıyoruz. Kandıramadıklarımıza da onurumuzu ayaklar altına alıp yalvarıyoruz. Remzi Özdemir yazıyor:
Türk bankaları ödül almaya devam ediyor. 9 ayda 78 ödül aldılar. İnsanlık onuruna yakışmayacak bir şekilde personeli kovan bankaya En İyi İK ödülü, sistemi hacklenene de en güvenilik banka ödülü veriliyor. Remzi Özdemir yazıyor:
Türkiye'nin en büyük 4 bankasından biri. Üstelik köklü geçmişi olan bir banka. Peki bir banka kendisine güvenen ve parasını teslim eden müşterisini dolandırır mı?