Hanife Serter'den banka üst yönetimine büyük sır!
Usta bankacı ve Yaşam Koçu Hanife Serter, bankaların artık çığırından çıkan telefon aramalarını ve günlük hedeflemelerini yazdı. Tabii ki, üst yönetimlere de büyük bir sır verdi:
Usta bankacı ve Yaşam Koçu Hanife Serter, bankaların artık çığırından çıkan telefon aramalarını ve günlük hedeflemelerini yazdı. Tabii ki, üst yönetimlere de büyük bir sır verdi:
Hanife Serter yazıyor: Binlerce bankacı her gün kafasına dayanmış hedef silahı ile işini yapmaya çalışıyor . Binlerce bankacı ilaç kullanarak kendini, hislerini uyuşturmaya çalışıyor . Gündeme gelmek için illa fiziki silah mı lazım?
Hanife Serter yazıyor: Bu yıl 10 bin bankacı işten atılacak! Ya geride kalacak olan 175.000 bankacı ? Onlara ne olacak ? Bu stres seviyesine, bu saçma taleplere , yönetemeyen yöneticilere rağmen onlar bu sektörde nasıl çalışmaya devam edecekler ?
Usta Bankacı Hanife Serter, hedef baskısı altında ezilip, psikolojisi bozulan bankacıların en nefret ettiği "Yapan Nasıl Yapıyor"u yazdı.
Usta bankacı ve Yaşam Koçu Hanife Serter, evden çalışan bankacıların dramını yazdı. Evden çalışmak konfor mu yoksa işkence mi?
Hanife Serter, bankacıların son dönem psikilojisini bozan, mail, whatsapp ve toplantı trafiğini ele aldı. İşte bir bankacının , günlük maruz kaldığı mail, mesaj ve toplantı trafiğini gösteren o yazı:
Yıllarca bankacılık sektörünün en önemli birimlerinde görev yapan Hanife Serter, gittiği bir banka şubesinde büyük şaşkınlık yaşadı. İşte Hanife Serter'i şaşırtan banka ve o şube:
Kimisi 10 milyon, kimisi 4 milyon ile kaçıp gidiyor. İyi de bu bankacılar neden çalıştığı banka şubesini soyuyor? Usta bankacı ve banka müfettişi Hanife Serter, personeli tarafından soyulan bankaları ve nedenlerini yazdı:
Herkesin o çalışmak için aylarca sınava hazırlandığı, torpilin değil liyakatın ön planda olduğu, emekli olan, vefat eden babanın yerine çocuğunun alındığı bankaya ne oldu? Hanife Serter, Akrababank'ı yazdı:
Bankalar istedi bir göz BDDK verdi iki göz! Hanife Serter, BDDK'nın bankacılık sektöründe taşeronlaşmayı getiren düzenlemesini yazdı:
Hanife Serter, bankacılık sektöründe yılda bir kez yapılan ve iyi çıkması için personele baskı yapılan anketleri yazdı:
Bankacılık sektöründe evden çalışan bankacılar mobbinge uğruyor. Binlerce bankacı antidepresan kullanmaya başladı. Hanife Serter, sektördeki büyük tehlikeyi yazdı:
Hanife Serter yazıyor: Bazı bankalar iş kanun ve ahlakına sığmayacak çalışma koşullarını baskı ve korku yönetimi ile kapatmaya çalışıyor.
Pandemi sürecinde bankalar onca satış hedefi altında ezilirken, bir de doğum günü satış hedefiyle uğraşıyor. Hanife Serter yazıyor:
Hanife Serter yazıyor: İzmir'de yaşanan felaketi takdir-i ilahi diyip geçemeyiz. Hiç bir ilah aklı olan varlıklar için böyle bir acıyı takdir etmiş olamaz çünkü. Bu acılar biraz da takdir-i insan eseri. Önce bunu bir kabul edelim.
Bankalar tutturmuş bir akıllı hedefleme diye. Akıllı hedeflemeyi tutturanı da kovuyor, tutturamayanı da! Hanife Serter Akıllı Hedefleme' yi yazdı:
Bankalar yüzlerce insanı işten çıkartıyor. Peki siz işten çıkartılan o kişilerin çocuklarının ne düşünüp ne hissettiğini biliyor musunuz? Hanife Serter’den çok özel bir analiz:
Bir dizi fırtına gibi esiyor. Deli bakışlı, öfke kontrol sorunu yaşayan, evine gidince karısını, çocuklarını döven adamın iş hayatındaki ilişkileri “ normal, sağlıklı “ olabilir mi ? Belli ki “ bankada üst düzey yönetici” olarak çalışmakta olan bu adam yönettiği insanlara karşı sabırlı, hoşgörülü, empatik yaklaşabilir mi ? Onların sorunlarını yapıcı bir üslupla dinleyip çözebilir mi ? Mümkün mü ?
Son derece köklü geçmişi olan bir banka...Büyüklüğü , itibarı tartışılmaz. Güven veriyor , gençler orada çalışmak için can atıyor. Müşterileri sorgusuz, sualsiz teslim oluyor. CEO'su sık sık televizyonlarda başarılarından bahsediyor. Ya sonu? Hanife Serter o bankayı yazıyor!
Hanife Serter, bankaların bol keseden aldığı ödülü ve sık sık para ile televizyona çıkan yöneticileri yazdı: On tane program da gezseniz , türlü çeşit ödüller de alsanız sizin nasıl bir işveren olduğunuz sahada sizin için çalışmakta olan insanların gözlerinden , seslerinden , ifadelerinden okunuyor .