Tarım Bakanlığı tarafından içerisinde domuz eti bulunan sucuğun üreticisi şirket, öyle bir savunma yaptı ki, inanılacak gibi değil: Domuz DNA’sı bir çalışanın yaban domuzu avında eline sonra da sucuklara bulaştı!
Türkiye’nin günlerce konuştuğu sucuk şirketi Gurme yetkilileri sonunda konuştu. Gıda Dedektifi isimli bir platform tarafından instagram üzerinden canlı yayınlanan konuşmada, firma sahibi Genel Müdürü Haluk Odabaşı, domuz iddialarını reddetti.
Ürünlerinde domuz eti kullanmadıklarını söyleyen Genel Müdürü Haluk Odabaşı, Tarım Bakanlığı’nın tahlillerinde domuz DNA’sının çıkmasını ilginç bir iddia ile anlmattı.
Genel Müdürü Haluk Odabaşı, söz konusu DNA bulaşmasının tek bir hattan kaynaklandığını tespit ettiklerini ve bu hattı araştırdıklarında hatta avcılık yapan bir personelin çalıştığını tespit ettiklerini, sınırlı sayıdaki üründeki DNA bulaşmasının bu sebeple gerçekleştiğinin DNA raporlarıyla kesinlik kazandığını öne sürdü.
PERSONEL KOVULMUŞ
Gurme şirketinin gittiği avda domuz avlayan ve ona dokunan ve bu nedenle elleri ile sucuklara domuz bulaştıran personelin kovulduğu da açıklandı.
Türkiye’de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
Türkiye’de en zengin yüzde 1’lik kesim ülkedeki servetin yüzde 40’ını alıyor. Türkiye bu kritere göre Avrupa’da servet dağılımı adaletsizliği ilk...